Новини

Отлично представяне и 12то място на състезателя Емил Стойнев на кръг от Световните серии по XTERRA в град Зитау, Германия на 19.08.2017!

       Изключителен успех на Емил Стойнев, на провелото  се международно XTERRA състезание, който завърши на 12то място в категория Мъже Про. Състезателят успя да покаже своите сили и отлични умения във втората дисциплина колоездене, пристигайки в зоната за смяна 8ми на около 1:30 сек. от лидера и въпреки получената порязна рана на крака при старта на плуването Емил успя да завърши на призовото 12то място. Поздравления!

This slideshow requires JavaScript.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ОЧАКВАМЕ ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ!

ПЛЕВЕН ДУАТЛОН

За подробности  ТУК

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Европейско първенство по триатлон за мъже и жени до 23 години

Европейска купа по триатлон за младежи и девойки

Българска Федерация Триатлон има удоволствието да обяви предстоящото Европейско първенство по триатлон за мъже и жени до 23 години, Европейска купа по триатлон за младежи и девойки (16-19 години) и съпътстващите ги Международни състезания по триатлон за юноши и девойки (12-15 години), както и за всички любители на триатлона по възрастови групи в град Бургас, 17 – 19 юни 2016 година.

Мероприятието ще се проведе с любезното съдействие на Община Бургас, към която поднасяме специалните си благодарности!

Бургас Реклама

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Чудесно представяне на състезателя  Александър Сръндев на Европейското първенство по кросдуатлон в Трансилвания, завоювал сребърния медал при младежите 16-19 години!
България бе представена  и от Мартин Мургин, който зае 21 място при мъжете!
Браво, момчета!

сръндев_n

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Голямо браво на Емил Стойнев – сребърен медалист на Световното първенство по крос триатлон мъже U23 в Сардиния/Италия!

“В БГ имаме често лошия навик да изпускаме питомното, докато гоним дивото. Един такъв пример е Емил Стойнев – младо момче, което през 2015 година печели сребърен медал на Световното първенство в Италия на остров Сардиния…. и почти никой не разбра за това. Емил е още Балкански шампион по триатлон през 2006, 2007, 2011 и Балкански вицешампион през 2008 и 2013. Всъщност, триатлонът се оказва като един от относително успешните спортове в България, на който имаме доста класирания в топ 15 на Световни първенства. През следващите месеци има няколко старта от Световната купа и при добро представяне, Емил отива директно на Лятна Олимпиада в Рио 🙂 На всичкото отгоре, Бургас ще е домакин на европейско първенство по триатлон това лято. Изобщо, сериозна работа със сериозни резултати, за която много малко хора знаят. Дано това се промени.

                     Владимир Каролев