Новини

Отлично осмо място на състезателя на Българска Федерация Триатлон Иван Граблев на Европейското първенство по триатлон – Спринт, провело се във Валенсия, Испания, в категория Мъже – 45.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

На провелото се Балканско първенство на 05.09.2021 на Власинското езеро в Сърбия, Българска Федерация Триатлон, с партньорството на Мазда България, осигури участието на състезателката Десислава Лазарова, която спечели първото място при девойките до 14 години.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Българска Федерация Триатлон в партньорство с МАЗДА БЪЛГАРИЯ и Комитета за развитие на СВЕТОВНИЯ ТРИАТЛОН осъществи участие и успешно завършване на курс за международни съдии, състоял се на Сребърно езеро, Сърбия.

В курса участваха Слави Костов – председател на Спортен клуб триатлон “НСА”, Любомир Спасов – председател на Спортен клуб триатлон “Школа за характери”, Вера Николова и Стоян Карастоянов.

Същите съдийстваха в провелата се на 28 август т.г. Европейска купа за младежи и девойки на Сребърно езеро, Сърбия!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Това са официалните екипи по триатлон за България, одобрени от Световната Федерация по триатлон:

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Дебютантът в триатлона, Иван Гръблев (45 г.), с личен треньор Емил Стойнев, се класира 2-ри на провелото се в Пловдив на 10.07.2021, ДП по триатлон на основна дистанция.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Председателят на Българската Федерация по Триатлон Емил Стойнев, в компанията на двамата олимпийски шампиони Христо Марков (лека атлетика) и Здравка Йорданова (академично гребане), взе участие в общото събрание на Българския Олимпийски Комитет проведено на 5 май 2021г.

Общо събрание на Българския Олимпийски Комитет, 5 май 2021г.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Въведен е нов формат за световното първенство по триатлон, което ще се проведе на 15 май 2021 г. в Йокохама, Япония. Новият формат, т.нар. Елиминатор, ще бъде използван в Супер спринт дистанцията (300-6-1.5) и предвижда участието на 60 атлета разделени в две квалификации, които ще се проведат през първия ден на събитието. Първите 10 от всяка квалификация се класират за следващия ден, заедно с още 10 от репешажа, в който ще участват некласиралите се атлети от квалификациите (първите 10 в случай на един репешаж или първите 5 в случай на два).

Всички 30 атлети класирали се за финалния кръг ще застанат на стартовата линия във втория ден на събитието и ще се борят за златото в още три супер спринта.

В края на първото състезание последните 10 атлета ще бъдат елиминирани, а след втората дистанция ще отпаднат още 10. Останалите 10 състезатели ще влязат в директна битка за златото, участвайки в драматичното финално състезание от първенството.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Триатлон в програмата на Европейските Игри 2023 в Полша с три комплекта медали – индивидуално за мъже и жени на Олимпийска дистанция (1500-40-10) и отборно на Супер спринт.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Най-удивителната последна миля в триатлона – епичен финален спринт:

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Отлично представяне и 12то място на състезателя Емил Стойнев на кръг от Световните серии по XTERRA в град Зитау, Германия на 19.08.2017!

       Изключителен успех на Емил Стойнев, на провелото  се международно XTERRA състезание, който завърши на 12то място в категория Мъже Про. Състезателят успя да покаже своите сили и отлични умения във втората дисциплина колоездене, пристигайки в зоната за смяна 8ми на около 1:30 сек. от лидера и въпреки получената порязна рана на крака при старта на плуването Емил успя да завърши на призовото 12то място. Поздравления!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ОЧАКВАМЕ ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ!

ПЛЕВЕН ДУАТЛОН

За подробности  ТУК

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Европейско първенство по триатлон за мъже и жени до 23 години

Европейска купа по триатлон за младежи и девойки

Българска Федерация Триатлон има удоволствието да обяви предстоящото Европейско първенство по триатлон за мъже и жени до 23 години, Европейска купа по триатлон за младежи и девойки (16-19 години) и съпътстващите ги Международни състезания по триатлон за юноши и девойки (12-15 години), както и за всички любители на триатлона по възрастови групи в град Бургас, 17 – 19 юни 2016 година.

Мероприятието ще се проведе с любезното съдействие на Община Бургас, към която поднасяме специалните си благодарности!

Бургас Реклама
♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Чудесно представяне на състезателя  Александър Сръндев на Европейското първенство по кросдуатлон в Трансилвания, завоювал сребърния медал при младежите 16-19 години!
България бе представена  и от Мартин Мургин, който зае 21 място при мъжете!
Браво, момчета!

сръндев_n
♦ ♦ ♦ ♦ ♦